Pastoe

Pastoe

Pastoe is een Utrechts bedrijf en is opgericht in 1913 door Frits Loeb. Het begint als een meubelwinkel, maar door ontevredenheid over de toeleveranciers besluit men om zelf meubels te gaan produceren. De productie blijkt niet alleen voor de eigen winkel een succes, maar ook andere winkeliers brengen de houten meubels aan de man. De fabriek groeit en is al snel groter dan de winkel. Om die reden gaat het bedrijf verder als fabrikant.

Cees Braakman aan het stuur bij Pastoe
Als Cees Braakman zijn vader opvolgt als bedrijfsleider in 1948 wijzigt hij de koers van het bedrijf en introduceert een nieuwe productiemethode. Door deze moderne technieken veranderen ook de meubelontwerpen.

De ideeën van Cees Braakman
De ideeën had Braakman tijdens een studiereis opgedaan bij de grote fabrikant en plywood pionier Herman Miller. Tijdens zijn bezoek was men hier druk bezig met de modellen van Charles and Ray Eames. Braakman was op het juiste tijd op de juiste plek. De nieuwe ideeën pasten ook goed bij de gedachte van de Goed Wonen stichting, waarbij Pastoe zich aansloot. De ingetogen en sobere vormgeving van de meubels in combinatie met kwaliteit en het klant specifieke maatwerk bracht Pastoe een unieke positie in de Nederlandse designgeschiedenis.

Pastoe & Boedelfabriek
Boedelfabriek verkoopt ook Pastoe meubels, bekijk de site voor ons actuele aanbod of kom eens langs in de winkel. De Collectie is wisselend en we zijn altijd op zoek naar nieuwe items. Heeft u zelf iets van meubelen staan in huis en wilt u er van af wij kopen ook collectie's in. Voor info kunt u bellen Tel:0648262999

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide